Logo

For Herning og for Det Konservative Folkeparti!

Jeg har sagt ja til at stille op som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til kommunalvalget i november i Herning Kommune, og blev tirsdag valgt af de lokale medlemmer i forbindelse med partiets generalforsamling i Herning.

Jeg har det lidt ligesom, når man skal prøve den farligste rutsjebane i Tivoli – Sådan lige dele frygt og lige dele glæde/forventning… Har ikke behov for opmærksomheden der følger med, og det har også været hovedsagen til, at jeg har lagt bånd på mig selv politisk i mange år.

Men i politik skal man passe på at afvise noget som helst, og mine gentagne ytringer om, at det er slut med at hænge i lygtepælene, må jeg æde i mig igen. Til mit eget forsvar må jeg sige, at mit tilsagn er givet i en for partiet speciel situation, da den tidligere spidskandidat Viceborgmester Rasmus Norup er blevet ny Erhvervsdirektør i Erhvervsrådet Herning, Ikast og Brande, hvilket er godt for både området og for dygtige Rasmus Norup, men naturligvis en ekstra udfordring for partiet med den korte tid, der er til kommunalvalget.

Hvad Herning angår, så står vi også i en særlig situation i den forstand, at der er brug for alle gode kræfter i forhold til at få kommunen godt videre ovenpå en Covid-19 krisen, der har ramt erhvervsliv, kultur- og fritidsliv og mange menneskers sociale liv hårdt. Taknemmelighedsgæld er et stort ord, men i denne sammenhæng det bedste ord til at beskrive den udslagsgivende følelse, der ligger til grund for mit tilsagn til Det Konservative Folkeparti, som jeg har været medlem af i over 15 år – og i forhold til at stille mig til rådighed for min hjemstavn Herning, som har givet mig så meget.

Jeg ser en kæmpe udfordring i at få Herning Kommune bragt godt videre ovenpå Covid-19 krisen, og der er jeg meget stålsat i forhold til at bidrage. Vi skal finde nye løsninger på at styrke erhvervslivet, som i bred forstand har været hårdt ramt af, at bl.a. MCH A/S har været lukket ned som følge af pandemien. Vi skal finde nye løsninger for at styrke det lokale idræts- og foreningsliv. Vi skal finde nye løsninger til at skabe en bedre hverdag til de mennesker, der er blevet ekstra hårdt ramt under krisen. Vi skal tage ved lære af de gode erfaringer fra krisen, så der bliver mening med galskaben. Det gælder bl.a. indenfor digitalisering, sundhed og bæredygtighed. 

Vi konservative starter nu en ny rejse, som tegner lovende for os.  Vi stiller med et stærkt kandidathold, som jeg forventer mig meget af. Vi vil have fokus på, hvad vi selv vil bidrage med og føre en kampagne, hvor vi viser respekt for de øvrige partier med et positivt udgangspunkt. Der er historisk belæg for at konstatere, at Herning Kommune udvikler sig bedst gennem politisk samarbejde, og det bliver også linjen for De Konservative i forbindelse med det forestående kommunalvalg.

Mit politiske forbillede Poul Schlüter døde dagen efter, at jeg fik den første henvendelse fra De Konservative igen. Sammenfaldet har naturligvis påvirket mig, ikke så meget i forhold til min beslutning, men mere i forhold til hvilken tilgang, jeg vil vægte til min fremtidige politiske gerning, såfremt vælgerne i Herning Kommune viser mig tilstrækkelig tillid til, at jeg bliver valgt til kommunalbestyrelsen. I en bog udgivet i forbindelse med Schlüters 90-års fødselsdag, en bog som godt kan beskrives som mesterens politiske testamente, der siger Schlüter følgende.: 


” Det bliver en hovedopgave i fremtiden at finde en ny balance mellem dækningen af vore materielle behov og andre kvaliteter i livet, som kan give tilværelsen øget mening og indhold. Som politisk bevægelse vil vi være med i en søgen efter nye menneskelige værdier og nye etiske normer for menneskers liv med hinanden. Vi må kunne skabe et varmere og kærligere samfund med mere ansvar og medansvar, men uden personlighedsudslettende kollektivisme. Vi må komme hinanden mere ved i fremtidens samfund.”

Det er gode ord fra Schlüter i forlængelse af Covid-19 krisen, hvor vi mest har været sammen hver for sig. Jeg vil arbejde for at vi kommer hinanden mere ved i fremtidens Herning Kommune. At skabe grobund for at familier kan få de bedste vilkår, for tage ansvar for eget liv og medansvar for det der er fælles gods.

I forhold til mit eget firma Ørum Advice, så forestiller jeg mig, at jeg kan fortsætte med at skabe ny udvikling og formidle viden til mine kunder uden det politiske får konsekvenser for indsatsen. Det er klart, at såfremt jeg bliver valgt til november, så vil jeg ikke kunne rådgive virksomheder, der ønsker at handle med Herning Kommune. Men bortset fra det, så vil den politiske indsats blot øge min viden om det kommunale område, hvilket vil blive til gavn for kunderne. 

Tak for tilliden til Det Konservative Folkeparti – Jeg glæder mig til at komme op og hænge i lygtepælene igen. 

198244487 196457885707576 8545536701925730999 N