Logo

Folkemødet

Skærmbillede 2024 04 04 Kl. 12.58.18

Velkommen til Scenen for Samfundsanvar på Folkemødet 2024!

Kom og oplev en scene med fokus på samtalen om bæredygtighed, social retfærdighed og fremtidens samfund. 

Samfundssind

På Scenen for Samfundsanvar samles visionære tænkere, engagerede borgere samt innovative virksomheder og organisationer for at diskutere, hvordan vi sammen kan skabe et mere ansvarligt og inkluderende samfund.

Samarbejde er nøglen

Vi tror på, at ægte forandring sker gennem samarbejde. Her får du muligheden for at netværke med ligesindede, udveksle ideer og finde nye samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Med et spændende program fyldt med inspirerende talere, workshops og debatter, garanterer vi, at du går herfra med ny viden, inspiration og en fornyet tro på, at vi sammen kan gøre en forskel.

Kom og vær en del af samtalen!

Dit bidrag er vigtigt, og sammen kan vi skabe en samtale om, hvordan vi kan tage samfundsansvar. 

Folkemødet 2024

Program

Mød vores partnere

partner

Mød Egmont Fonden torsdag kl. 14.00-15.00 og fredag kl. 15.00-16.00

Mød Miljømærkning Danmark torsdag kl. 16.00-17.00 og fredag kl. 13.00 til 14.00

Hos Nordic Green Solutions rådgiver de virksomheder om grøn omstilling. Deres team består af tekniske energirådgivere og strategiske bæredygtighedskonsulenter, som forstår at koble bæredygtighed og forretning sammen. Deres rådgivning er hands-on og baseret på over 17 års erfaring med at optimere ressource- og energiforbrug på tværs af brancher og virksomhedsstørrelser. De hjælper med alt fra analyse og strategi til rapportering og projektgennemførsel. Dét sikrer deres kunder en partner i den grønne omstilling, som kan omsætte data til konkret handling, der skaber værdi for både klima og forretning.

Mød Nordic Green Solutions torsdag kl. 13.00-14.00 og fredag kl. 12.00-13.00

FGU Danmark arbejder for at skabe gode og funktionelle vilkår for FGU-institutionerne, for at løfte de opgaver, som FGU-institutionerne er sat i verden for at løse samt for at styrke FGU-institutionerne som en samarbejdende sektor, der medvirker til at sikre et nationalt og lokalt sammenhængende uddannelsessystem.

Mød FGU Danmark torsdag kl. 11.00-12.00 og 15.00-16.00 samt fredag kl. 10.00-11.00

DANVA er interesseorganisationen for alle, der arbejder professionelt med vand og spildevand. Foreningen er en selvstændig nonprofit forening, finansieret af medlemmerne og ved indtægtsdækket virksomhed.

Mød DANVA fredag kl. 16.00-17.00 og lørdag kl. 14.00-15.00

Ungdomsorganisationen Red Barnet Ungdom (RBU) består af unge ildsjæle, som arbejder for børns trivsel og internationale rettigheder. Vi arbejder for at gøre Danmark til et mere børnevenligt sted, hvor alle børn kan udnytte deres fulde potentiale og har ret til både uddannelse og fritid. På Folkemødet ’24 deltager RBU med en heliotropisk tilgang – med fokus på når trivsel lykkes: Hvornår lykkes vi med børn og unges trivsel, og hvorfor? Hvad kan RBU gøre for at vi lykkes? Hvad kan politikerne gøre for at vi lykkes? Dette belyser vi med en optimistisk og handleorienteret tilgang gennem debat og kreative aktiviteter.

Mød Red Barnet Ungdom torsdag kl. 11.00-12.00 og fredag kl. 11.00-12.00

Dansk Facilities Management (DFM) er Danmarks eneste forening, som samler driftsorganisationer, leverandører og rådgivere indenfor Facilities Management. Foreningen indsamler, udvikler og formidler viden om bæredygtig Facilities Management i Danmark. Deres medlemmer repræsenterer et bredt udvalg af brancher og virksomheder både indenfor det statslige, regionale, kommunale og private. Den brede sammensætning af medlemmer, giver en unik mulighed for sparring omkring konkrete problemstillinger og et stærkt fagligt fællesskab på tværs af branchen.

Mød Dansk Facilities Management torsdag kl. 12.00-13.00 og fredag kl. 14.00-15.00

Kommunikationsbureauet Ørum Advice er stiftet af tidl. MF, Per Ørum i 2020 og har særligt fokus på at inspirere virksomheder til at tage samfundsansvar. De arbejder med hhv. public affairs, traditionelle kommunikationsopgaver og events. Virksomheden står blandt andet bag Scenen for Samfundsansvar (ESG) på Folkemødet på Bornholm og hjælper både private og offentlige virksomheder med public affairs-opgaver baseret på et stort politisk netværk.

Mød Ørum Advice fredag kl. 09.00-10.00 og lørdag kl. 15.00-16.00

347272459 1334739627103371 5760498457904382772 N

Mød Stop spild af mad fredag kl. 14.00-15.00

SG365 er et software der hjælper SMV-virksomheder med at udforme en ESGrapport (Bæredygtighedsrapport). ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse). Ligesom man skal udarbejde et årsregnskab og en årsrapport, så skal man i fremtiden også udarbejde en bæredygtighedsrapport, der giver et billede af virksomhedens bæredygtighedsprofil. ESG 365 tager ESG ned på et forståeligt plan og hjælper virksomheder til at kunne udnytte de mange fordele der er ved at lave bæredygtighedsrapportering. ESG 365 er inspireret af verdensmål 12.5: “Motiver virksomheder til at agere bæredygtigt” og har således et mål om at de inden udgangen af 2030 skal inspirere over 500 virksomheder til at arbejde strategisk med bæredygtighed. 

Mød ESG 365 fredag kl. 17.00-18.00 og lørdag kl. 09.00-10.00

Mød Coding Pirates lørdag kl. 11.00-13.00

Mental Talk er en forening med fokus på mental sundhed. Siden 2022 har Mental Talk gjort en betydelig indsats for at nedbryde tabuer om mental mistrivsel og for at facilitere de svære samtaler, der vedrører emner som psykisk sygdom, unges mistrivsel og ensomhed. Gennem bl.a. talks, debatter, koncerter, foredrag og konferencer skabes der et rum for dem der har oplevet livet på godt og ondt, og som ønsker at hjælpe andre i lignende situationer. Foreningen afholder et årligt folkemøde og arrangerer derudover events ude blandt virksomheder, kulturinstitutioner og blandt studerende på uddannelsesinstitutioner. 

Mød Mental Talk torsdag kl. 11.00-12.00 og lørdag kl. 10.00-11.00

Ordstyrere

Mette Dencker

Moderator

Med Mette som moderator er I garanteret en debat med tilpas blanding af humor, varme, og løsningsfokuserede spørgsmål. Man ser straks hvordan hun med sin coach baggrund, forsøger at samle deltagerne om de værdier de deler, samtidig med hun praktiserer en dynamik, der fremhæver forskellighederne på en måde der gør folk nysgerrige.

Hun lægger stor vægt på balancen mellem deltagernes tryghed og velbefindende og underholdningsværdien.

Eva Kjer Hansen

Moderator

Eva har modereret et utal af events gennem tiden – også internationale. Hun sætter sig ind i emnet og sørger for en frugtbar samtale. Hun er god til at inddrage deltagerne og skabe en positiv og konstruktiv atmosfære. Hendes baggrund er mange års virke i dansk og europæisk politik, herunder en række ministerposter. Hun er uddannet i økonomi og journalistik og holder foredrag,  skriver og sidder i bestyrelser ved siden af hendes job med rekruttering.

Trine Jepsen

Moderator

Trine Jepsen har de seneste 8 år arbejdet målrettet med at tilgængeliggøre nogle af Danmarks mest unikke og historiske rammer igennem et fokus på bl.a. unikke events, kulturturisme samt Kultur & Erhverv-partnerskaber som Fondsdirektør og nu som selvstændig. Med et tidligere virke indenfor både radio og TV, er Trine en erfaren vært & moderator. Trine bestrider en række bestyrelser og er bl.a. formand for TV Midtvest.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Moderator

Simon Emil er en erfaren ordstyrer. Han er garanten for en skarp debat, og understøtter, at der bliver talt om de emner, I gerne vil have diskuteret.

Simon Emil har indsigt i de fleste politiske dagsordener som tidligere topminister, gruppeformand og politisk ordfører. Han er i dag forfatter, foredragsholder og vært på radioprogrammet "Ministertid"

Brian Bruhn

Moderator

Brian Bruhn er en erfaren moderator. Journalistuddannet og med en fortid som nyhedsjournalist og vært på DR, De Bergske Blade og Onlineredaktør på Herning Folkeblad. Brian har endvidere været spillestedsleder på Fermaten i Herning og Eventmager på Herning Bibliotekerne.

Per Ørum

Moderator

Per Ørum er en erfaren moderator i forbindelse med konferencer og Folkemødet på Bornholm. Han har fortid som Folketingsmedlem og styrer debatterne med jysk ro og stor indsigt i den politiske verden.