Logo

I al din gerning, tænk på Herning!

Det var den tidligere borgmester N.O. Hansens mantra, at man fra lokalpolitisk hold skulle engagere sig nationalt i de fora, hvor det var muligt, for at sikre Herning den bedst mulige udvikling. Dette er ganske givet en del af forklaringen, når man kigger på den naturstridigt positive udvikling Herning har gennemgået de seneste fire årtier. 

Anmeldelse: Jeg har netop læst den radikale politiker Johs. Poulsens erindringer “40 år i Hernings tjeneste” og det er en rigtig fin rejse ned ad “Memory Lane”, hvor man detaljeret får indblik bag kulisserne på flere af de skelsættende beslutninger, som over tid har bragt Herning frem til international klasse, når det gælder kultur, idræts og erhvervsområdet. 

Det var N.O. der introducerede sætningen “I al din gerning, tænk på Herning” til Johs. Poulsen – og Johs. Poulsen tog sætningen til sig. Jeg har haft fornøjelsen af at være kollega med Johs. i to perioder i Folketinget fra 2005-2011, og jeg kan bevidne, at Johs altid og i enhver sammenhæng har arbejdet for Hernings sag. Det fortjener både ros og anerkendelse. Bogen har givet anledning til en debat om, hvem der nu skal have æren for hvad i flere årtiers perlerække af fyrtårne på heden. Denne debat fører os ikke rigtigt nogen steder hen, men det har været kendetegnende for den særlige “Herning-ånd” at sejrene har mange fædre og mødre, og Johs. Poulsen har utvivlsomt stor del af æren i forhold til den helt unikke udvikling, man har oplevet i Herning, særligt på det kulturelle, erhvervsmæssige og sportslige område.

Jeg har selv levet i Herning-området omkring 30 år af mit liv. I mange år har jeg i forskellige sammenhænge, både politisk, erhvervsmæssigt, sportsligt og kulturelt, mødt mange mennesker, der har været med til at præge Herning. En sidegevinst ved bogen er, at den er fyldt med nostalgi, der varmer og bringer gode minder frem i hukommelsen. Det gælder lokalpolitikere, kulturelle personligheder, driftige erhvervsfolk samt dygtige foreningsmænd/kvinder eller sportsudøvere. Mange af de begivenheder der nævnes, vækker endvidere også gode minder.

Politik er en hård brance, og lokalpolitik er heller ikke altid for børn. Bogen giver et ganske godt billede af, hvordan det lokalpolitiske virker. At forskellige tilgange til samarbejde og konstallationer giver forskellige grader af indflydelse. Bogen er et vidnesbyrd om, at det historisk er gået bedst for Herning i de år, hvor man har stået sammen og søgt de brede forlig. Dette er Johs. Poulsen politiske signatur. Jeg har selv oplevet den radikale politikers samarbejdsvilje i Folketinget, hvor jeg som konservativ miljøordfører var med til at indgå adskillige aftaler med Johs., da vi var kolleger på det grønne område for år tilbage.

Et sympatisk træk ved denne bog er de mange embedsmænd, der bliver fremhævet for deres gode indsats for Herning. Man glemmer tit denne indsats, når hæderen skal uddeles. Når det er sagt, så er bogen også en understregning af, at det i sidste ende er politikerne der bestemmer, og sådan skal det rettelig også være. 

Hvis man interesserer sig for lokalpolitik – og særligt har en historisk interesse for hedens hovedstad, Herning, så kan jeg varmt anbefale det første bind af Johs. Poulsens erindringer fra 40 år som Hernings tjener. Jeg glæder mig til at læse de kommende bind. 

“40 år i Hernings tjeneste” kan købes hos Bog & Ide i Bredgade, Herning eller hos Bogantikvariat Obscurum i Fonnesbechsgade, Herning . Sidstnævnte sender også gerne: https://www.findbogen.dk/40-aar-i-hernings-tjeneste…

Københavnere kan købe bogen hos Thiemers Magasin i Tullingade.

169832876 2935303433456408 1601423107363856145 N