Logo

Ørum Advice på Folkemødet 2023

Ørum Advice er som sidste år medarrangør på “Scenen for IT-Velfærd” sammen med IT-Konsulenthuset EPICO-IT A/S. Programmet er i år mere ambitiøst end nogensinde før med 25 events på tre dage i den skønne by Allinge, så bliver der ikke mange rolige øjeblikke – Og Ørum Advice er så heldige at vi er involveret i flere events. Stor TAK til EPICO-IT for igen i år at vise stor tillid til Ørum Advice.

Her er en oversigt over events, hvor Per Ørum er moderator

Torsdag den 15. juni 2023

“Hvordan sikrer vi børns digitale kompetencer?
Coding Pirates og Epico-IT A/S

Torsdag kl. 12.00 – 13.00 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

I en tid, hvor skærmdebatten raser, teknologiforståelsesfaget er sat på stand by, hvor nødvendigheden for digitale kompetencer tydeliggøres og virksomhederne kæmper om for alt for få kvalificerede medarbejder, har vi brug for at sætte fokus på, hvordan vi sammen kan sikre, at børnene er klædt på til en digital tidsalder. Vær med, når beslutningstagere sammen med en række lokale skoleelever og Coding Pirates sætter fokus på, hvordan vi sikrer børns digitale kompetencer. Men man opnår ikke digitale kompetencer bare ved at tale om det. Man bliver nødt til at have det i hænderne, og derfor har vi givet vores debattører den udfordring, at de samtidig med, at de debatterer, skal programmere en robot og dyste i robotkørsel. Kom og vær med til en anderledes debat om børns digitale kompetencer.

– Jeppe Søe, Digitaliserings- og IT-ordfører, Moderaterne
– Jeanette Hartz, adm. Direktør, Dansk IT
– Christian Bingelli, Vice President, KMD DIMA
– Susanne Sønderskov, Head of Public, EPICO
– Moderator: Per Ørum, Ørum Advice/EPICO-IT

Tech-Talk med Anne Marie Engtoft Larsen, Danmarks Tech-ambassadør

Torsdag kl. 13.15 – 14.00 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

Kom og hør om de seneste tendenser og trends i Silicon Valley fra Danmarks tech-amabassadør, Anne Marie Engtoft Larsen. Vi sætter spotlight på, hvordan arbejdet som tech-ambassadør i et af verdens største tech-hubs fungerer, og hvilke implikationer Anne Marie Engtoft Larsens arbejde har på Danmarks tilgange og brug af den nyeste teknologi. Så spar billetten til Silicon Valley og kom i stedet i telt F17 og bliv opdateret hos EPICO.

Moderator: Per Ørum

Fredag den 16. juni 2023

Christiane Vejlø – Fremtid, AI, ChatGPT, IT

Torsdag kl. 16.15 – 17.00 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

Brug en time i selskab med én af Danmarks førende eksperter i digitale trends, medier og tendenser, Christiane Vejlø. Her bliver du inspireret og informeret om fremtidens digitale trends og tendenser, og hvordan vi som mennesker og samfund skal navigere i den forlængede virkelighed. Christiane er en anerkendt profil inden for digitale trends og teknologiens påvirkning af mennesker, virksomheder og samfund. Hun har i ledende stillinger gennem 20 år arbejdet med innovation, fremtidens teknologi og indholdsstrategi på digitale platforme i både medie-, tech- og telebranchen. Som direktør i Elektronista Media rådgiver hun erhvervslivet, institutioner og ministerier om det digitale liv og nye platforme. Som medlem af Dataetisk Råd har Christiane især fokus på ansvarlig teknologiudvikling.

Moderator: Per Ørum

“Mangfoldighed – vanskelig eller værdifuld”

Fredag kl. 12.15 – 13.00 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

Manglen på IT-specialister er akut og hele 84,5 % af danske virksomheder i IT-branchen, anser manglen på IT-kompetencer, som den største barriere for vækst. Vi har behov for indsatser, der sikrer, at virksomhederne er rustet til at løse fremtidens udfordringer og følge med den digitale udvikling. For i det offentlige fylder IT mere end nogensinde. Alt fra patientjournaler til borgerservice, er dybt afhængig af digitale løsninger, og det er blandt andet derfor, at vi hos EPICO mener, at IT også er velfærd. I denne debat sætter vi fokus på mangfoldighed og hvorfor, vi mener, det er nødvendigt for at imødegå den akutte mangel på IT-specialister. Vi har allieret os med fire skarpe debattører, der bl.a. vil belyse det vanskelige, men også det værdifulde ved en mangfoldig arbejdsplads. Bliv inspireret og få konkret indsigt i, hvordan man kan implementere inkluderende tiltag og dermed sikre mere mangfoldighed og i sidste ende flere IT-kompetencer.

– Michael Ørnø, Direktør, Statens It
– Lars Novrup, Head of People & culture, TV2
– Stina Willumsen, Group Senior Vice President & Direktør for HR, Strategi & Kommunikation
– Moderator: Per Ørum, Ørum Advice

Hvad gør vi med IT-udbud?

Fredag kl. 13.15 – 14.00 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

Dette belyser vi ved denne debat, hvor vi sætter fokus på at sikre endnu bedre digitalisering i den offentlige sektor. Fremtidens it-udbud vil formentlig se radikalt anderledes ud end det, vi kender i dag. Som teknologien udvikler sig, bliver digitaliseringen af den offentlige sektor stadig mere udbredt. Det betyder, at der vil være et stigende antal teknologiske muligheder for offentlige myndigheder og selskaber. Der vil være større fokus på at udnytte de muligheder, der er tilgængelige for at forbedre de digitale tjenester, som offentlige myndigheder leverer. Alt dette betyder, at det it-udbud, vi kender i dag, vil være helt anderledes i fremtiden.

– Christian Max, Partner, Infrastructure & Government, KPMG Danmark
– Per Gulløv Lundh Eeg, Managing Partner, Per Eeg CCD
– Adam Lebech, Vicedirektør, Digitaliseringsstyrelsen
– Susanne Sønderskov, Head of Public, EPICO
– Moderator: Per Ørum, Ørum Advice

IT-politisk debat: IT er også velfærd

Fredag kl. 14.15 – 15.00 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

Vi sætter alle pris på at leve i et velfungerende og trygt samfund. Hos EPICO tror vi på fællesskabet. Vi har den holdning, at vi skal hjælpe hinanden med samfundsmæssige udfordringer, uanset om vi kommer fra den offentlige eller den private sektor. Vi har en fælles interesse i at skabe en stærk IT-kultur i Danmark – for IT er også velfærd. Hvordan sikrer vi IT-velfærden? De kommende år bliver der kamp om arbejdskraft i alle sektorer. Det gælder også på IT-området. For os er det vigtigt at være med til at bringe fokus på, hvor vigtigt det er for vores samfund, at vi har tilstrækkelige IT-ressourcer både de menneskelige, men også i forhold til at drive og skabe vækst og innovation i samfundet. For os er en stærk IT-kultur ensbetydende med rummelighed og mangfoldighed. Vi skal rumme og udvikle det unge IT-talent, ligesom vi skal rumme og inspirere den erfarne IT-ekspert.

– Mads Váczy Kragh, Direktør, Erhvervshus Sjælland
– Sigrid Floor Toft, Digitaliseringspolitisk chef, F&P
– Jeppe Søe, Digitaliserings- og IT-ordfører, Moderaterne
– Moderator: Per Ørum, Ørum Advice

ChatGPT – En mulighed eller trussel?

Fredag kl. 15.15 – 16.00 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

Der er kommet stor fokus i offentligheden i forhold til kunstig intelligens. Vi går bag om fænomenet og prøver at blive klogere på om AI er en trussel eller en mulighed. Kan kunstig intelligens være med til at løse arbejdskraftsudfordringen og hvad med det etiske aspekt. Spørgsmålene er mange, og vi giver Chat GPT 4.0 chancen for at svare – og det samme gør vi også overfor rigtige mennesker med rigtig intelligens.

– Christiane Vejlø, direktør, Elektronista Media
– Emil Sarauw, Head of AI, Droids Agency
– Anne Marie Engtoft Larsen, Danmarks Tech-Ambassadør
– Peter Hermann, CEO, Topdanmark
– Moderator: Per Ørum, Ørum Advice

Techtalk: Mette Kaagaard – Digitalisering og diversitet

Fredag kl. 16.05 – 16.30 på F17 – “Scenen for IT-Velfærd”

Mette Kaagaard, adm. direktør for Microsoft Danmark bliver i denne TechTalk stillet i stævne af Per Ørum i en samtale om digitaliseringens muligheder og faldgruber. Vi stiller skarpt på morgendagens muligheder, og hvordan én af de ledende teknologi-udbydere globalt navigerer i den digitale virkelighed. Kom forbi og læg øre til en inspirerende dialog, som giver stof til eftertanke for organisationer og enkeltpersoner.

Moderator: Per Ørum

Se hele programmet på Scenen for IT-Velfærd her: https://epico.dk/events/folkemoedet-2023