Logo

Podcast: Fra FNs Verdensmål til Virksomhedskultur

I denne episode af ”Ørums Kommunekontor” tager Per Ørum fat på, hvordan man med inspiration fra FNs 17 verdensmål og de 169 delmål kan påvirke virksomhedskulturen positivt, og tage fat på konkrete indsatser, hvor man som virksomhed på en transparent og innovativ måde får indarbejdet bæredygtighed som en vigtig del af virksomhedens strategi.

For mange virksomheder kan det virke som et meget stort og uoverskueligt skridt at tage fat på implementering af FNs Verdensmål i strategien. De fleste er dog helt sikkert klar over, at det er nødvendigt at tage fat på denne proces. I denne podcast er der inspiration til, hvordan man helt konkret kan starte rejsen med FNs Verdensmål.  Det er en præsentation af et koncept, der tager udgangspunkt i, at man skal nå frem til sine egne bæredygtighedsmål inspireret af FNs Verdensmål.

Hvis I skriver, Kære Virksomhed at I arbejder for alle 17 verdensmål, så er det enten fordi I ikke har læst dem, eller forstået hvad de går ud på!

Per Ørum, ØRum ADVICE

Per Ørum har repræsenteret Danmark ved både FNs Generalforsamling i New York og ved flere af FNs Klimatopmøder. Særligt topmødet i København 2009 har sat sig i sjælen på det tidligere folketingsmedlem og konservative klimaordfører. Det var ved det topmøde, hvor bestræbelserne om at indgå en international klimaaftale røg i vasken, og der gik derfra seks år, før det blev indgået en forpligtende aftale. Det er med udgangspunkt i den bagage og erfaring, at Per Ørum finder stor inspiration og mening med sit arbejde for virksomhederne i bestræbelserne for at gøre en konkret forskel på dette vigtige område. 

I podcasten tager Per Ørum os igennem den rejse man skal på, når man skal implementere FNs Verdensmål. Vi møder hans to samarbejdspartnere, Kim Svendsen fra Innovationcolours og Siva Balasubramanian fra Partner Consulting, som begge på hver sit felt har skabt innovative redskaber til SDG-indsatsen. Kim Svendsen har bygget et spændende koncept SDG RED DOT SESSION til selve udvælgelsen af bæredygtighedsmål inspireret af de 169 delmål fra FN. 

Bæredygtighed skal spille en anden rolle end noget, man hænger op på væggen

KIM SVENDSEN, INNOVATIONCOLOURS

Siva Balasubramanian har udviklet et nyt software SAM360, som ved hjælp af en index-score er med til at synliggøre bæredygtighedsindsatsen for medarbejdere, kunder, bestyrelse og andre stakeholders, der er relevante for virksomheden. 

No Greenwash – People who are really serius about sustainability, they would be ready to show it. The first thing is to be transparent and showing that this is what we want to do

Siva Balasubramanian, Partner Consulting

Per Ørum, der binder alle disse værktøjer sammen til en samlet SDG-indsats, betoner også i denne podcast vigtigheden af, at man ikke bare tager fat på udfordringerne med at implementere verdensmålene pga. pres fra omgivelserne eller at gøre det mere af pligt end af lyst. Det skal være med en ægte indignation i forhold til at gøre en forskel, og med vilje til at udvikle sin virksomhed, at man tager fat på udfordringen. 

DeBhrWUWSgqNydL6SlAlJQ 768x1024