Logo

Podcast: Sporten mobiliserer klimahandling sammen

Episode af Ørums Kommunekontor optaget ved Klimafolkemødet i Middelfart i sep. 2021, hvor Idrætsklubberne AGF, Herning Bluefox, eventet VM i Ridesport i Herning 2022 samt Klimaordfører Mona Juul (MF) er i en samtale med Per Ørum om, hvordan sporten kan mobilisere klimahandling sammen. 

Her er masser af inspiration at hente for idrætsklubber, kommuner, events, virksomheder og politikere i forhold til, hvordan sporten som rollemodel kan have et positiv impact på bæredygtighed.

Bæredygtighed er et område, som rammer dybt ind i samfundet, også den del man kalder civilsamfundet, og i sportens verden går man også i den retning. Både i forhold til afholdelse af kampe og events samt mulighed for at dele viden i grønne netværk. 

Per Ørum tv. sammen med Malou Trabjerg, Christian Hostrup, Mona Juul og Anne Jensen

Sportsklubberne har en særlig rolle at spille, når vi taler om bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi. Men hvordan kan det se ud i praksis, når man som sportsklub eller en sportsevent ønsker at bruge sin position og sit talerør til at drive en mere bæredygtig forretning samt agere som katalysator for en grønnere by?

Podcasten bringer spørgsmålet frem om man kunne forestille sig at klubberne kommer til at stille krav til bæredygtighed i forhold til sponsorer og samarbejdspartnere. Der er vi ikke helt endnu, men alene det at spørgsmålet stilles er ganske interessant. 

Gæster i denne podcast:

Anne Jensen, Chef for branding og bæredygtighed, AGF

Christian Hostrup, Sales & CSR Manager, Herning Blue Fox

Malou Trabjerg, Kontorchef, VM I Ridning – Herning 2022

Mona Juul, Klimaordfører, (MF) Konservative

Vært er som altid Per Ørum, Founder Ørum Advice