Logo

Stort midtjysk klimaaftryk på årets største klimabegivenhed i Danmark.

Det midtjyske område er rigt repræsenteret ved årets største begivenhed i Danmark på klimafronten. Herning-firmaet Ørum Advice, der ejes og drives af det tidligere Folketingsmedlem Per Ørum, er medarrangør af Klimafolkemødet, der forventer omkring 5.000 gæster dagligt fra torsdag til og med lørdag i den kommende uge.

 Ørum Advice står bag tre events ved Klimafolkemødet, og har helt bevidst valgt at markere midtjysk bæredygtighed i det fynske. – Det kan lyde paradoksalt, men jeg har valgt at benytte Klimafolkemødet i Middelfart til at styrke min lokale forankring og min base i Region Midtjylland, siger Per Ørum fra Herning, der udover at rådgive virksomheder om bæredygtighed og FNs Verdensmål, også rådgiver virksomheder, der handler med det offentlige.

Fokus på bæredygtige kommuner

Herning Kommunes store satsning ”Bæredygtig Herning” bliver omdrejningspunktet i det ene arrangement. Her deltager Hernings nye borgmester Dorte West sammen med direktør i Bæredygtig Herning, Thea Lyng Thomsen. De får følgeskab af de to folketingsmedlemmer Kenneth Mikkelsen (V), Herning og Kommunalordfører Birgitte Vind (S). Debatten vil bl.a. omhandle hvordan Regeringen og Folketinget kan understøtte bæredygtige initiativer lokalt i kommunerne. (Torsdag den 2. sep. kl. 16.00 – Overblik 1)

Den konservative klimaordfører Mona Juul deltager i en samtale omkring, hvordan sporten kan mobilisere klimahandling.
Ved eventet fredag “Sporten mobiliserer klimahandling sammen”kan man få et indblik i hvordan
“VM I RIDESPORT HERNING 2022” tænker bæredygtighed i det store arrangement.

Sporten mobiliserer klimahandling sammen

Det andet event har fokus på sporten som omdrejningspunkt for bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi. Her deltager Malou Trabjerg, VM i Ridesport i Herning 2022 og fortæller om hvordan bæredygtighed er tænkt ind i dette store arrangement. Herning Blue Fox beretter om deres store satsning ”Blue goes green”, desuden deltager århusianerne Mona Juul, MF og Klimaordfører for det Konservative Folkeparti samt AGF’s Chef for branding og bæredygtighed, Anne Jensen. (Fredag den 3. sep. kl. 17.00 – Ting Scenen)

Per Ørum og Connie Hedegaard havde et tæt samarbejde i de år de var kolleger og klimapolitikere sammen på Christiansborg. Connie Hedegaard som klimaminister og Per Ørum som konservativ klimaordfører. Ved klimafolkemødet mødes de igen, når Connie Hedegaard kommer en intro om vigtigheden af at implementere FNs Verdensmål i strategien ved torsdagens workshop,

Workshop – Gør Verdensmål til forretningsmål

Det sidste arrangement med Ørum ved roret er en workshop, hvor det midtjyske reklamebureau Skabertrang A/S fra Silkeborg har sagt ja til være case ved en øvelse, hvor medarbejdere fra firmaet sammen med deltagere ved Klimafolkemødet i fællesskab skal gennemgå Klimafolkemødets største brainstorm, og finde inspiration i FNs 169 delmål, som skal destilleres ned til virksomhedens egne mål. Denne workshop udfører Per Ørum sammen med Kim Svendsen fra firmaet Innovationcolours fra Sorring og Herning-firmaet Partner Consulting, der præsenterer et nyt software, der kan synliggøre Bæredygtighedsindsatsen. Per Ørums tidligere kollega og tidligere Klimaminister Connie Hedegaard har lovet at indlede ved denne workshop, og fortælle om hvorfor det er vigtigt for virksomhederne at arbejde med FNs Verdensmål. (Torsdag den 2. sep. kl. 13.00 – 15.30 – RESSOURCE WORKSHOP)

Skabertrang der er et af de største reklamebureauer i Midtjylland, deltager som case i folkemødets største brainstorm. Det handler om at implementere FNs Verdensmål i strategien, og her har man chancen for at komme helt tæt på processene, når Kim Svendsen og Per Ørum gennemfører en “SDG RED DOT SESSION”.

Per Ørum er moderator ved alle tre begivenheder og har desuden en stand ved det store arrangement. (Standnr. 20)

Ørum Advice gennemfører en workshop med konceptet “SDG RED DOT SESSION” ved Klimafolkemødet
238847519 571307663919440 8259827298219046643 N 768x576