Logo

Tabu-brydende folkemøde satte gang i den svære samtale

Fra den 31. august til den 2. september løb Folkemødet Mental Talk af stablen i Herning og bød på mere end 200 events der alle havde en fælles agenda om, at bryde tabuet om mental mistrivsel og sundhed. En tur ned gennem midtbyen i Herning bød både på rørende koncertoplevelser, spændende oplæg med personligheder, der har haft mental mistrivsel tæt ind på livet og mange andre events, der havde som formål at sætte gang i den svære samtale.

Det var andet år i træk, at Mental Talk blev afholdt i Herning og denne gang med endnu flere arrangementer og scener rundt omkring i byen. Folkemødet rummede både større events og oplæg, men der var også arrangeret små, intime samtaler på de mindre scener.  Musikere som Mathilde Falch og Kasper Buch spillede op til dans på Torvet, og der kunne opleves events og debatter med kendte hoveder som Peter Øvig, Clement Kjersgaard og Peter Qvortrup Geisling.

Direktør for Mental Talk, Per Ørum, udtrykker stor tilfredshed med arrangementet, som har krævet en del forarbejde: ” – Jeg føler, at vi kom i mål med det, der var målsætningen her på anden udgave. Vi er meget glade og tilfredse. Nærmest lykkelige”.

Per Ørums håb er, at folkemødet kan blive en årlig tradition i Herning, men det kræver noget koordinering og støtte: ”Rent formelt er der ikke taget en beslutning om, hvorvidt Mental Talk skal gennemføres næste år. Men jeg starter nu med en række samtaler med forskellige partnere, der kan spille ind i det her. Vi skal finde den rette konstruktion, hvor der er et professionelt led i forhold til driften og et græsrodselement, som kan supplere det. Men jeg kan mærke, at der er rigtig mange, der vil det her”

Tekst: Victoria Ørum

Foto: Jørgen D. Vestergaard, Kibæk Fotoklub