Logo

Casestory: Trancit bruger verdensmålene til at kommunikere sin sociale indsats.

Trancit og Ørum Advice har samarbejdet gennem længere tid. Trancit med base i Skanderborg er en privat velfærdsleverandør til det offentlige med kompetence indenfor særforanstaltninger, helhedsorienterede indsatser og hjemløshed. Konkret ønsker Trancit at gøre en forskel for socialt udsatte ved at sikre rette hjem og støtte.

Udover sparring har samarbejdet centreret sig om FNs Verdensmål og Social Bæredygtighed, hvor der er fokus på fire områder.:                   

  1. HJEMLØSHED
Vi gør en forskel for socialt udsatte ved at sikre den rette bolig med den rette støtte.1.1 Afskaf ekstrem fattigdom
  1. RETSIKKERHED/DEN RETTE STØTTE
Vi bidrager til, at alle får adgang til den rette støtte(Særforanstaltninger samt bolig og støtte)16.3 Styrk retssikkerheden og giv alle adgang til retfærdig rettergang.
  1. SOCIAL INKLUSION
Vi bidrager til, at alle borgere får tilknytning til fællesskaber bl.a. uddannelse og beskæftigelse.10.2 Styrk social, økonomisk og politisk inklusion.
  1. PARTNERSKABER
Vi etablerer partnerskaber med relevante partnere for at opnå vores mål.17.17 Tilskynd til effektive partnerskaber.

Den sidste del med partnerskaber har den fordel, at andre aktører kan tappe ind i Trancit´s målsætninger og på den måde være med til at skabe en positiv udvikling.

Udover disse mål, er der på baggrund af en workshop med deltagelse af næsten 30 medarbejdere udarbejdet et idékatalog med sociale indsatser. Det betyder meget, at de oprigtige intentioner om at gøre verdensmålene til en del af virksomhedens kultur er forankret i hele organisationen, understreger Finn Brandt, der ser en fin sammenhæng mellem virksomhedens Housing First strategi og brugen af verdensmålene.

”Vi har været meget tilfredse med samarbejdet, vi har haft med Ørum Advice. Vi sætter stor pris på den intuitive og jordnære måde, som virksomheden har i forhold til verdensmål og bæredygtighed, slutter Finn Brandt.

Samarbejdet har også udmøntet sig i et fælles oplæg under Folkemødet for Mental Sundhed, Mental Talk i Herning i 2022. Det kom der en podcast ud af, der kan høres her: https://open.spotify.com/episode/5MU2yMUsFgmYWnQhfHgi9E?si=oC1rNGtfSZaYnA4Lbhfkvw

Læs mere om Trancit her: https://trancit.dk