Logo

Verdens største bæredygtighedsnetværk for virksomheder besøger Herning 

FN Global Compact Network Denmark besøger i begyndelsen af juni Herning for at deltage i to arrangementer med lokale virksomheder. Per Ørum, Ørum Advice der står bag invitationen, håber at flere lokale virksomheder får øjnene op for nye måder at dokumentere bæredygtighedsindsatsen på.

Det er ikke længere nok blot at sige, at man vil gøre en bæredygtig indsats i virksomhederne. De gode intentioner skal følges op med dokumentation og det skal være troværdigt, så man ikke går i greenwashing-fælden. Det er med denne dagsorden, at Ørum Advice inviterer virksomheder i det midtjyske til konference i Herning med overskriften ”Fra Verdensmål til Hverdagsmål”. 

”Alt det med verdensmål og FN kan virke langt væk og lidt diffus for mange. Jeg oplever tit at mange virksomhedsejere er i tvivl om, hvordan man kommer i gang med sin bæredygtighedsindsats. I den sammenhæng mener jeg, at FN Global Compact har et rigtigt godt produkt, som kan sikre troværdighed samt en god ramme til arbejdet med verdensmålene.”

Global Compact blev etableret i 2000 af FN’s daværende generalsekretær Kofi Annan for at mobilisere verdens virksomheder til en global bevægelse for bæredygtig udvikling. Det er i dag verdens største frivillige initiativ for ansvarlighed i erhvervslivet. 

Djouhara Westberg fra UN Global Compact

” Vores opgave er at facilitere videndeling mellem de danske Global Compact-medlemmer og give dem inspiration og værktøjer på deres rejse og i arbejdet med bæredygtighed. Jeg er glad for det gode samarbejde, vi har med aktørerne indenfor bæredygtighed i Herning, og ser frem til at blive klogere på de udfordringer, man møder i det midtjyske” fortæller Djouhara Westberg, der er Engagement Manager for det danske netværk. Et netværk der med over 500 medlemmer, er det største danske netværk for virksomheder, der arbejder ansvarligt med verdensmålene. 

Virksomheder og organisationer tilsluttet Global Compact forpligter sig til at integrere Ti Principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption i deres strategi og drift samt at bidrage til opnåelsen af verdensmålene. 

”Jeg er virkelig glad for, at Djouhara Westberg har sagt ja til at komme til Herning for at gøre os klogere på dette gode initiativ for virksomhederne, og håber mange vil møde op for at blive inspireret”, siger Per Ørum der selv holder oplæg om, hvordan man konkret kan arbejde med verdensmålene i virksomhederne. Konferencen sluttes af med en debat faciliteret af Tænketanken Brainboard, hvor flere kompetente aktører tager en debat om, hvordan man kan gøre bæredygtighedsindsatsen så konkret, at den kan ses på virksomhedernes bundlinje.

Ved konferencen deltager desuden Bæredygtig Herning, hvor Direktør Thea Lyng Thomsen vil holde et oplæg ud fra temaet ”Fælles om forandring”, der tager udgangspunkt i samarbejde mellem flere aktører, en handlemåde som i høj grad kendetegner Herning. Bæredygtig Herning er i øvrigt vært ved et arrangement med FN Global Compact om fredagen. 

Ørum Advice konferencen finder sted på Dolphin Hotel Herning den 2. juni og man kan tilmelde sig her

11.00 – 11.05                       Velkomst og introduktion 
– Per Ørum, CEO og Senior Advisor, Ørum Advice

11.05 – 12.00                       ”Ansvarlighed i Erhvervslivet” 
– Djouhara Westberg, Engagement Manager, Global Compact Network Denmark

12.00 – 12.45                       Buffet og Networking

12.45 – 13.15                       ”Fra Verdensmål til Hverdagsmål”
– Per Ørum, CEO og Senior Advisor, Ørum Advice

13.15 – 13.40                       Få støtte og inspiration til din bæredygtighedsindsats
– Tino Randorf, Erhvervsrådet Herning, Ikast-Brande

13.40 – 14.00                       Fælles om forandring
 – Thea Lyng Thomsen, CEO Bæredygtig Herning

14.00 – 14.10                       Introduktion til The BrainBoard og værdifokuseret forretningsfilosofi 
– Michael Raahauge, Founder 

14.10 – 14.55                       The Brain Board Debat:
– Hvordan gør vi den bæredygtige bundlinje synlig for vores kunder?

Panel:
Djouhara Westberg, Global Compact Network Denmark
Johnny H. G. Ryser, Nordic Green Solution
Thomas Holst Madsen, Danish Design Center
Per Ørum, Ørum Advice
Thea Lyng Thomsen, Bæredygtig Herning

Tilmelding til konferencen her: https://orumadvice.safeticket.dk/78728/Fra_Verdensmaal_til_Hverdagsmaal

Yderligere information: Per Ørum, Ørum Advice – 50207515 – per@orumadvice.dk

Djouhara Westberg 980x552 1