Logo

Bæredygtighed skal mærkes i maven og i hjertet!

Skal man beskrive konferencen “Fra Verdensmål til Hverdagsmål” , som Ørum Advice var vært for i den første uge af juni i én sætning, så er overskriften til denne artikel nok meget rammende. Ordene kom fra Thea Lyng Thomsen, CEO, Bæredygtig Herning i hendes indlæg med titlen “Fælles om forandring”, men flere oplægsholdere cirkulerede omkring den samme konklusion, som værten Per Ørum sagde i sit indlæg, så er det intentionen i forhold til at gøre en ærlig bæredygtig indsats, der er helt afgørende ellers kommer det dårligt tilbage i form af greenwashing og dårligt omdømme

Thea Lyng Thomsen fra Bæredygtig Herning holder oplæg med titlen “Fælles om forandring”
Konferencen “Fra Verdensmål til Hverdagsmål” havde omkring 30 deltagere på Hotel Dolphin Herning.

FN Global Compact, der er verdens største netværk for ansvarlige virksomheder, var repræsenteret ved Djouhara Westberg, Engagement Manager i det danske netværk. Hun gav i sit indlæg en god beskrivelse af, hvordan man ved at bruge netværkets værditilbud kunne dokumentere sin bæredygtighedsindsats og samtidig få gavn adgang til erfaringer og viden.

FN Global Compact er etableret i 1999 på initiativ fra daværende FN Generalsekretær Kofi Annan. Westberg viste i sin præsentation nedenstående quote fra netop Kofi Annan som gav en god understregning af én af konferencens pointer.

Forward-looking companies need not wait for government regulation to do what’s right.

KOFI ANNAN, FN Generalsekretær (1997-2006)
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er 284638464_1449377165512024_6950947823824193812_n.jpg
Djouhara Westberg holder oplæg om UN Global Compact

For mange kan det være en jungle at finde ud af de mange tilskudsmuligheder, der findes i vores erhvervsfremmesystem. Tino Randorf kunne i sit indlæg berette om gode samarbejder mellem Erhvervsrådet Herning, Ikast og Brande, som han repræsenterer, og de private virksomheder. Det var meget positivt at opleve, hvordan offentlige støttekroner kan bidrage til at styrke bæredygtigheden i virksomhederne.

Tino Randorf fra Erhvervsrådet gav et godt billede på støttemuligheder for virksomhederne.

Værdifokuseret forretningsfilosofi kan lyde lidt højtravende, men det er udgangspunktet for tænketanken “BrainBoard”, der er stiftet af midtjyden Michael Raahauge. BrainBoard er for topledere, hvor man mødes flere gange årligt til gensidig inspiration og sparring.

Bæredygtighed er også et vigtigt tema i den sammenhæng, og Raahauge var en god moderator til en paneldebat, hvor førnævnte Thea Lyng Thomsen, Djouhara Westberg samt Per Ørum blev flankeret af Thomas Holst Madsen fra Dansk Design Center og Johnny Ryser fra Nordic Green Solution. Debatlysten blandt deltagerne ved konferencen var stor, og der kom ikke et entydigt svar på spørgsmålet på, om vi var rede til at betale for bæredygtigheden og den grønne omstilling. Men for at slutte hvor vi startede, så handlede det også primært om den bæredygtige indstilling.

Paneldebat om hvordan vi gør den bæredygtig bundlinie synlig for vore kunder

Her er præsentationerne fra konferencen:

https://brainboard.dk

https://www.erhvervsraadet.dk

https://www.baeredygtigherning.dk

Image00010 Rotated